Midsummer Sale - 15% rabatt på allt

Alla förtjänar att sova gott om natten

Sängkläder och handdukar av bästa kvalitet, skapade med omtanke om både människa och miljö.

X

Good nights made great

Fairtrade

Vi är stolta över Alva – att sova gott har fått en ny innebörd

På Alva brinner vi för att utveckla och förändra en historiskt smutsig och orättvis industri. Bomull är en av de råvaror som omsätter mest pengar i världen, men trots detta så lever många bomullsodlare I extrem fattigdom. Industrin är uppbyggd till en värdekedja fylld av mellanhänder där konsumentens pengar sällan når hela vägen fram till bonden.

Dessutom tvingas bomullsodlare använda ofattbara mängder kemiska bekämpningsmedel som leder till förgiftning av både människor och natur. Detta ändrar vi på med Alva.

 


Bomull som känns bra mot huden. Och i hjärtat.

Bomullsindustrin använder 2.5% av jordens odlingsbara yta men står samtidigt för närmare 10% av all jordens förbrukning av kemiska bekämpningsmedel och hela 16% procent av förbrukningen av kemiska insektsbekämpningsmedel*, med förgiftning av människor och miljö som följd. Det är mest av alla industrier. Samtidigt är bomull en produkt vi bär närmast huden i stort sett varje dag, både när vi sover och är vakna. Därför är det extra viktigt att välja ekologiskt odlad bomull.

Vi handlar vår bomull från småskaliga odlingar i Indien som är medlemmar i Chetna Organic. Chetna är ett kooperativ där bönder odlar ekologiskt, får rättvist betalt för sin skörd och får social trygghet.

* Pesticide action network UK, A review of pesticide use in global cotton production, october 2017

Bomullsodling Chetna

 


Fairtrade, GOTS

Att kontrollera hela kedjan är inte lätt.
Men det är rätt.

Vi vill veta vilka vi arbetar med, att de behandlas på ett schysst sätt och får förutsättningar att utvecklas både ekonomiskt och socialt. Det gäller bonden som odlar vår bomull.

Det gäller fabriksarbetaren som syr de sista detaljerna på ditt påslakan eller din handduk. Varje liten del i hantverket kostar och alla i kedjan ska få rättvist betalt. Det låter självklart, men tyvärr ser inte världen ut så idag.

När du handlar från Alva får du inte bara de skönaste sängkläderna och handdukarna du kan hitta, du får också en produkt som är skapad av människor med vettiga arbets- och levnadsvillkor. Du bidrar till att bomullsodlare och fabriksarbetare kan investera i sociala projekt som skapar en bättre tillvaro – och vi kan alla sova lite godare om natten.

 

 

Kvalitet som du kan längta till

En produkt vi är stolta över

För oss handlar kvalitet om din upplevelse. Hur våra produkter känns mot din hud.

Vi har jobbat med varje liten detalj för att skapa sängkläder och handdukar som känns bra både mot huden och i hjärtat. Vi köper den finaste ekologiska bomullen från fält vi själva har besökt. Tyget vävs av skickliga hantverkare för att få rätt lyster och följsamhet. Form, färger, kollektioner - vi har gett alla beslut och processer tid. Det tror vi att du kommer känna.

Till sist lägger vi produkterna i förpackningar gjorda av tygrester eller papper tillverkad i återvunnen bomull. Alla våra pappersförpackningar är FSC-märkta. Resultatet är en produkt vi är väldigt stolta över och som vi vet att du kommer att njuta av länge.

Påslakan Strimma

 

100% kvalitet. 0% mellanhänder.

Den finaste ekologiska bomullen utgör grunden till det vackra tyget som sys till sängkläder eller vävs till handdukar i Indien. Därefter säljer vi den direkt till dig eller via utvalda butiker.

Det gör att vi kan erbjuda produkter av högsta kvalitet, tillverkade på ett hållbart sätt och med full transparens.

Upptäck Alva

Se alla sängkläder