Om Alva

Alla förtjänar att sova gott om natten

Sängkläder av bästa kvalitet, skapade med omtanke om både människa och miljö.

Vi är stolta över Alva – att sova gott har fått en ny innebörd

Bomull som känns bra mot huden. Och i hjärtat.

Bomullsindustrin använder 2.5% av jordens odlingsbara yta men står samtidigt för närmare 10% av all jordens förbrukning av kemiska bekämpningsmedel och hela 16% procent av förbrukningen av kemiska insektsbekämpningsmedel*, med förgiftning av människor och miljö som följd. Det är mest av alla industrier. Samtidigt är bomull en produkt vi bär närmast huden i stort sett varje dag, både när vi sover och är vakna. Därför är det extra viktigt att välja ekologiskt odlad bomull.

Vi handlar vår bomull från småskaliga odlingar i Indien som är medlemmar i Chetna Organic. Chetna är ett kooperativ där bönder odlar ekologiskt, får rättvist betalt för sin skörd och får social trygghet.

* Pesticide action network UK, A review of pesticide use in global cotton production, october 2017

Bomullsodling Chetna

 


Fairtrade

Att kontrollera hela kedjan är inte lätt.
Men det är rätt.

Vi vill veta vilka vi arbetar med, att de behandlas på ett schysst sätt och får förutsättningar att utvecklas både ekonomiskt och socialt. Det gäller bonden som odlar vår bomull.

Det gäller fabriksarbetaren som syr de sista detaljerna på ditt påslakan. Varje liten del i hantverket kostar och alla i kedjan ska få rättvist betalt. Det låter självklart, men tyvärr ser inte världen ut så idag.

När du handlar från Alva får du inte bara de skönaste sängkläderna du kan hitta, du får också en produkt som är skapad av människor med vettiga arbets- och levnadsvillkor. Du bidrar till att bomullsodlare och fabriksarbetare kan investera i sociala projekt som skapar en bättre tillvaro – och vi kan alla sova lite godare om natten.

 

 

Kvalitet som du kan längta till

En produkt vi är stolta över

För oss handlar kvalitet om din upplevelse. Hur våra produkter känns mot din hud, eller hur din stökiga säng kan vara den mest inbjudande platsen i världen.

Vi har jobbat med varje liten detalj för att skapa sängkläder som känns bra både mot huden och i hjärtat. Vi köper den finaste ekologiska bomullen från fält vi själva har besökt. Tyget vävs av skickliga hantverkare för att få rätt lyster och följsamhet. Form, färger, kollektioner - vi har gett alla beslut och processer tid. Det tror vi att du kommer känna.

Till sist lägger vi sängkläderna i påsar gjorda av tygrester och förpackningar gjorda av svensk papper. Alla våra förpackningar är både FSC- och Svanenmärkta. Resultatet är en produkt vi är väldigt stolta över och som vi vet att du kommer att sova gott i.

Påslakan Strimma

 

100% kvalitet. 0% mellanhänder.

Efter att våra sängkläder tillverkats i Indien säljer vi dem direkt till dig utan återförsäljare eller andra mellanhänder.

Det gör att vi kan erbjuda sängkläder av högsta kvalitet, tillverkade på ett hållbart sätt, till ett pris som inte kan matchas i butik.

Upptäck Alva

Se alla sängkläder