Mors dag - 20% rabatt på allt

Alva stöttar Chetna i akut kris

Just nu står bönderna i Chetna inför en av de största utmaningarna någonsin. Flera av deras samarbetspartners har till följd av rådande omständigheter ställt in sina köp av bomull från föregående års skörd och nu saknas pengar till löner och icke-genmodifierade frön till årets skörd. Vi på Alva stöttar med 12 000 USD.Ditt val gör skillnad!

På Alva brinner vi för att förändra en smutsig och orättvis bomullsindustri. En industri där konsumentens pengar sällan når hela vägen fram till bomullsodlarna.Sedan vi lanserade i Juli 2018 är det fler än 5 000 personer som gjort ett aktivt val genom att byta till sängkläder från Alva. Det betyder förhoppningsvis att de sover riktigt gott om natten, men framförallt har dessa personer bidragit till att odlarna och deras familjer fått ett bättre liv.


6 sköna effekter av ekologiskt odlad bomull från Alva

Att tyg av ekologiskt odlad bomull är mjukt och skönt mot huden är så klart härligt. Men de positiva effekterna av ekologisk odling av bomull är det som får oss att sova gott om natten. Här är 6 bra saker som gör det extra viktigt att välja ekologisk bomull från Alva.


9 fakta om dina lakan som borde ge dig mardrömmar

Vi blir fler och fler som bryr oss om vad vi stoppar i oss och vilka konsekvenser det får för kroppen. Men hur många av oss tänker på vad tyget som ligger närmast huden varje natt kommer ifrån? Här är 9 hårda fakta om dina lakan.


För oss är Fairtrade självklart

Som en följd av att konsumenter blivit mer medvetna har det inom textilindustrin växt fram en mängd olika certifieringar och märkningar. Som konsument kan det vara svårt att veta vad de olika certifieringarna omfattar och vilka som faktiskt betyder något på riktigt. Skillnaden mellan olika märken är stor och hur reglerna efterlevs varierar enormt.


5 anledningar till varför vi väljer bomull från Chetna

För oss på Alva är valet enkelt. Vi väljer att köpa bomull från Chetna Organic i Indien, som med 35 000 bönder är det största kooperativet av bönder som bedriver ekologisk odling i liten skala. Så gör Chetna Organic för att förbättra levnadsvillkoren för indiska bomullsodlare och deras familjer.


Därför startade vi Alva

Allt började när Alexander och Johanna, två av Alvas grundare, gav sig ut för att köpa sängkläder. Deras krav på kvalitet och hållbarhet visade sig vara för hårda för den marknad och det utbud som fanns. Denna misslyckade shoppingupplevelse blev startskottet till Alva.