Midsummer Sale - 15% rabatt på allt

5 anledningar till varför vi väljer bomull från Chetna

För oss på Alva är valet enkelt. Vi väljer att köpa bomull från Chetna Organic i Indien, som med sina över 35 000 anslutna bönder är det största kooperativet som bedriver ekologisk odling. Så här gör Chetna Organic för att förbättra levnadsvillkoren för indiska bomullsodlare och deras familjer:

  1. Bönderna i Chetna får rättvist betalt för sin skörd. Pengar som de sedan kan återinvestera i jordbruket och sin familj.
  2. Chetna arbetar aktivt med att förbättra livsvillkoren för bönder som bedriver småskalig ekologisk odling i framförallt mindre byar. De stödjer byarna med insatser kopplat till bland annat skolor, hygien, hälsa, mat och näring. Särskild fokus ligger på kvinnor och barn.
  3. Genom Chetna får bönderna utbildning i hur de kan bruka sin jord på ett bättre sätt, vilket ger både mer välmående jordar och en möjlighet till extrainkomster.
  4. Chetna hjälper till med logistiken genom att hämta skörden dagligen med lastbil. På så sätt slipper bönderna färdas i timmar varje dag för att sälja sin bomull i närmaste by.
  5. Med Chetnas finansieringsmodell undviker bönderna att hamna i den ekonomiska rävsax som varje år bidrar till tusentals självmord i Indien.

Alla förtjänar att sova gott om natten. Det gäller även människorna som skapar produkterna. Därför är vi stolta över att våra sängkläder kommer från bomullsodlarna i Chetna.

Hjälp till att göra skillnad, byt till ekologisk bomull – handla våra sängkläder här.

Sov gott!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden Wb4EUX:
Kommentarer:
Fortsätt »