För oss är Fairtrade självklart

Som en följd av att konsumenter blivit mer medvetna har det inom textilindustrin växt fram en mängd olika certifieringar och märkningar. Som konsument kan det vara svårt att veta vad de olika certifieringarna omfattar och vilka som faktiskt betyder något på riktigt.

Fairtrade är ett självklart val för oss

Fairtrade började i huvudsak inom livsmedel men har därifrån spridit sig till andra områden, bland annat till bomullsindustrin. Här fokuserar Fairtrade sitt arbete på att hjälpa den grupp som är mest utsatt i näringskedjan: bomullsodlare i utvecklingsländer. Odlarnas sociala och svåra ekonomiska situation i länder med utbredd fattigdom utgör orsaken för kriterierna i Fairtrade-certifierad bomull.

Du gör skillnad när du handlar Fairtrade

När du handlar från Alva får du inte bara mjuka och sköna sängkläder, du får också en produkt där du vet att bomullen kommer från bönder som får rättvist betalt. Faitrade-premien som vi betalar för varje produkt återinvesteras sedan i infrastruktur, jordbruksutveckling och utbildning. Det är vad Fairtrade står för, och det är värt mycket

Vi på Alva är stolta över att vår bomull inte bara är 100% ekologisk utan också Fairtrade-certifierad. Med sängkläder från Alva kan du somna med ett rent samvete. För alla förtjänar att sova gott om natten.

Hjälp till att göra skillnad, byt till ekologisk bomull - handla våra sängkläder här.

Sov gott!

#1
Peter
Helt rätt!
2022-11-25 @ 08:30:30
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden tSwq4e:
Kommentarer:
Fortsätt »