Midsummer Sale - 15% rabatt på allt

Ditt val gör skillnad!

På Alva brinner vi för att förändra en smutsig och orättvis bomullsindustri. En industri där konsumentens pengar sällan når hela vägen fram till bomullsodlarna.

Sedan vi lanserade i Juli 2018 är det fler än 5 000 personer som gjort ett aktivt val genom att byta till sängkläder från Alva. Det betyder förhoppningsvis att de sover riktigt gott om natten, men framförallt har dessa personer bidragit till att odlarna och deras familjer fått ett bättre liv.

Här är några direkta effekter av de första månaderna (Juli-Nov 2018):

  • 31 familjers liv i de indiska byarna Utnoor och Sirpur Mandal i Adilabad-distriktet i delstaten Telengana har förbättrats genom att vi sålt sängkläder tillverkade av 61 ton ekologisk bomull från deras odlingar.
  • Familjerna har fått 3050 Euro i Fairtrade-premie (som en jämförelse tjänar en odlare i snitt 150 Euro per år). Dessa pengar kommer bl.a. användas för att förbättra kvaliteten på byarnas dricksvatten och förbättra de lokala skolornas infrastruktur.
  • För att uppmuntra till fortsatt ekologisk odling har bönderna fått en bonus på 2900 Euro. Dessa pengar går framförallt till barnens utbildning.
  • Genom att odla ekologiskt har bönderna undgått att använda 820 kg cancerframkallande bekämpningsmedel, som skulle förgiftat både människa och miljö.
  • Bönderna har också undgått att använda ca 200 säckar med genmanipulerade bomullsfrön. Genmanipulerat utsäde leder ofta till att odlare hamnar i skuldfällor p.g.a. den höga inköpskostnaden. Varje år begår ca 4800 bönder i Indien självmord, mestadels p.g.a. oro för sin och sin familjs ekonomi.

Allt detta betyder att våra kunder – genom att köpa ekologiska och Fairtrade-certifierade sängkläder från Alva – tillsammans givit 31 familjer med bomullsodlare rättvist betalt för sin skörd och därmed direkt förbättrat deras liv. Ett stort tack för detta!

Men – vi är inte nöjda här! Vi vill hjälpa många fler – vi behöver din hjälp att sprida Alvas vision till vänner och bekanta.

Tack och sov gott önskar team Alva!
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 8pXrGZ:
Kommentarer:
Fortsätt »